Фото ілюстративне. Джерело: Державна прикордонна служба України

Утікачі з України: скільки осіб викрили прикордонники з підробленими документами

Працівники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) затримали понад 6 900 осіб, які намагалися перетнути кордон з підробленими документами. Також виявлено понад 250 злочинних груп, які сприяли в цьому.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Є й інші особи, які намагалися незаконно перетнути кордон, у тому числі ховаючись у конструкціях транспортних засобів, зокрема, в бейбі-боксах, або намагаючись перевдягатися в жіночий одяг", — додав він.

За словами речника ДПСУ, ще близько 15,5 тисячі осіб затримано за "зеленій ділянці" кордону — поза межами пунктів пропуску, коли поодиноко чи групами осіб намагалися перетнути лінію кордону.

"Досить часто порушники користуються послугами "ділків", які їм обіцяють сприяння у незаконному перетину кордону. Це відбувається чи поза межами пунктів пропуску, чи в самих пунктах, коли вони їм обіцяють підроблені документи, які би давали можливість перетнути кордон", — зауважив він.

Загалом за час дії воєнного стану прикордонники разом з іншими правоохоронними органами викрито вже понад 250 злочинних груп, які спеціалізувались на тому, що обіцяли порушникам кордону сприяння в їхній незаконній мандрівці.

Нагадаємо, що в серпні премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна планує створити єдині пункти пропуску на кордонах з країнами ЄС. Пілотний проект вирішили реалізувати з Польщею. На спільному пункті пропуску мали би працювати представники обох держав. Крім того, митниці планували перевести на нове програмне забезпечення, щоби відповідати європейським стандартам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 15:47