Футболісти збірної України. Джерело: УАФ

УЄФА внесе суттєві зміни в регламент Євро-2024: що відомо

На майбутнє Євро-2024, яке відбудеться у Німеччині, Союзом європейських футбольних асоціацій буде дозволено розширити фінальні заявки національних збірних до 26 гравців. Раніше можна було заявити лише 23 футболістів. 

Як повідомляє Sky Sports, делегати конфедерації проголосували за розширення заявок збірних. Ці зміни має формально затвердити виконавчий комітет УЄФА.

"На Євро-2024 кожна збірна зможе привезти 26 футболістів. Головними лобістами ширшого переліку виконавців були головні тренери команд. Вони запропонували збільшити кількість заявлених гравців під час зустрічі в німецькому Дюссельдорфі два тижні тому", — пише видання

Таким чином Євро-2024 повинен стати вже третім поспіль великим футбольним форумом з розширеними заявками. По 26 виконавців у розпорядженні тренерів було на Євро-2020 та ЧС-2022. Тоді такі зміни в регламенті були запроваджені тимчасово та були пов'язані з епідемією COVID-19. Видання зазначає, що змагання триватимуть місяць — із 14 червня до 14 липня. Матч-відкриття "Німеччина — Шотландія" відбудеться в Мюнхені.

Раніше, а саме 17 квітня, українська асоціація футболу визначилася з місцем для проживання та тренування національної збірної з футболу. Команда базуватиметься на території федеральної землі Гессен у місті Вісбаден. 

Функціонери обирали місто для базування команди із врахуванням логістики збірників під час групового етапу Євро-2024. Відстань від Вісбадена до Дюссельдорфа та Штутгарта, де гратимуть "синьо-жовті", складає близько 200 кілометрів, тож туди збірна їхатиме автобусом. Перший матч збірної на Євро запланований у Мюнхені, який розташований за 400 кілометрів від тимчасового місця базування національної команди, туди збірники прибудуть за два дні до матчу, який відбудеться 17 червня, а суперником України буде збірна Румунії.

Нагадаємо, раніше платформа Megogo зробила анонс трансляції матчів майбутнього Євро-2024, яке відбудеться в Німеччині. Цей медіасервіс є офіційним транслятором національної збірної України з футболу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.04.2024 01:44