Фото: ілюстративне. Джерело: Depositphotos

В Австрії поблизу гірськолижного курорту зійшла лавина: є жертви

Поблизу австрійського гірськолижного курорту Зельден зафіксували сходження лавини. Внаслідок природного явища загинули троє людей. Трагедія сталась 11 квітня.

Про це пише Associated Press.

За даними поліції, група людей з 17 туристів у супроводі чотирьох австрійських гірських гідів підіймалася до гірського притулку Мартін-Буш-Хютте на висоті приблизно 2500 метрів (8200 футів) над рівнем моря. У цей час зійшла лавина, яка була приблизно 80 метрів (262 фути) в ширину. 

Внаслідок трагічного випадку троє людей загинули. Ще одного туриста врятували з-під снігу та доправили до лікарні в сусідньому місті Замс. Усі жертви були з Нідерландів.

Своєю чергою Міністерство закордонних справ Нідерландів заявило, що посольство країни у Відні "зараз розслідує, що саме сталося, і готове надати консульську допомогу, якщо це буде необхідно".

Варто зазначити, що рівень лавинного попередження в провінції Тіроль, де розташований Зельден, був "помірним", але експерти заявляли про можливість сходження лавин через пухкий сніг.

Нагадаємо, що раніше у швейцарських Альпах на популярному маршруті виявили тіла п'ятьох лижників. Маршрут від Церматта до Аролла є частиною знаменитого 120-кілометрового (75 миль) Haute Route від Церматта до Шамоні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.04.2024 21:24