Фото: inbusiness.kz

В Австрії закликали шукати діалог з Росією

Російська сторона наразі не готова до переговорів про завершення війни з Україною. Водночас з Москвою потрібно шукати діалог у цьому напрямку.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг в інтерв’ю АРА.

Шалленберг підтвердив, що дотримується своєї думки про необхідність шукати діалог із РФ. Він коротко відповів: "Безумовно".

"Світ не чорно-білий. Ми потребуємо Росії, наприклад, у питанні клімату. Росія є членом ОБСЄ, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, яка, як і раніше, має вирішальне значення на європейському континенті", — наголосив Шалленберг.

Очільник МЗС Австрії, говорячи про російсько-українську війну, повторив, що вона буде завершена за столом переговорів — і що вони мають сенс лише тоді, коли до них долучилось обидві сторони.

"Чи складається наразі враження, що російська сторона не дуже серйозно налаштована на змістовні переговори? Так! Але я сподіваюся, що в якийсь момент це станеться", — резюмував Шалленберг.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський презентував план перемоги у Сполучених Штатах Америки. Тепер на рівні команди українська сторона буде працювати над наповненням кожного кроку.

Раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація президента Джо Байдена ретельно вивчає план перемоги України.

Варто зазначити, що Швейцарія підтримала мирну ініціативу Китаю та Бразилії щодо України. І це попри те, що там немає посилання на Статут ООН і не згадується територіальна цілісність України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 28.09.2024 21:42