Фото: Джейк Салліван. Джерело – Офіс президента

У Байдена пояснили, чому США і Китай не погодити план завершення війни в Україні

Сполученим Штатам та Китаю не вдалось погодити план щодо переговорів про завершення війни в Україні. Це пов'язано з тим, що Вашингтон відмовляється вести такі розмови без представників Києва.

Таку заяву зробив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, йдеться на сайті Білого дому.

"Я не можу сказати, що ми досягли прогресу в цьому питанні. КНР публічно заявила про те, що війна має закінчитись дипломатичним шляхом. Вони виклали різні принципи як в односторонньому порядку, так і в окремих повідомленнях з бразильцями", — сказав радник Джо Байдена.

За словами Саллівана, США та Китай мали можливість обмінятися думками про війну проти України протягом останніх трьох днів, але не досягли будь-якого конкретного плану щодо дипломатії.

"Сполучені Штати дуже суворо дотримуються простого принципу "нічого про Україну без України". Тож, зрештою, Україна сама вирішуватиме, як вона хоче продовжувати дипломатію та переговори", — додав Джейк Салліван.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що мирні перемовини із російським диктатором Володимиром Путіним є неможливими та беззмістовними, адже він не хоче закінчення війни. За словами очільника держави, кремлівський лідер готовий сідати за стіл переговорів і домовлятися про мир лише у тому випадку, якщо Україна віддасть Росії 30% своїх територій. Проте наша держава не готова йти на жодні компроміси з агресором.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що Україна вбереглася від загрози окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області. Цьому посприяла операція в Курській області, яку проводять Збройні сили України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.08.2024 07:02