Фото: росЗМІ

Як Путін бачить "остаточне" завершення війни: пояснення ISW

"Остаточне" завершення війни для російського диктатора Володимира Путіна полягає у повному знищенні української державності та ідентичності.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зауважили фахівці, 5 липня очільник Кремля використав зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном для того, щоб виступити проти припинення вогню і висловив свою прихильність до "остаточного" завершення війни. Однак, згідно із заявами диктатора, "остаточне" завершення війни, на його думку, передбачає знищення української державності.

"Путін заявив, що угода між Росією та Україною не повинна призвести до тимчасового припинення вогню, оскільки це дозволить Україні перегрупуватися та переозброїтися, і що Росія натомість виступає за "повне" та "остаточне" припинення конфлікту. Проте наразі Путін не бажає погодитися ні на що, окрім знищення української державності та ідентичності, що неодноразово ілюструють його зауваження та вимоги", — зауважили аналітики.

До того ж Путін вимагає здачі значної частини території та населення України під російську окупацію, а також військової капітуляції України до початку будь-яких переговорів про завершення війни.

"Путін уже давно закликає до "демілітаризації" України — вимоги, щоб Україна відмовилася від своєї здатності протистояти російській агресії, щоб Путін міг вільно нав’язувати свою волю Україні. Путін майже напевно використав би капітуляцію України для досягнення своєї іншої мети — повалення демократично обраного уряду України та заміни його проросійським урядом і політичною системою на його смак", — наголосили в ISW.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни заявляли, що російський диктатор Володимир Путін відмовився від участі у будь-яких мирних переговорах з Україною. Це свідчить про те, що голові Кремля необхідна лише капітуляція України.

Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що поки не можна говорити про припинення вогню на полі бою, адже країна-агресорка Росія не дотримується домовленостей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2024 07:50