Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Індонезії через виверження вулкана Ібу евакуювали жителів семи сіл

На індонезійському острові Хальмахера сталося виверження вулкана Ібу. Через це із семи прилеглих сіл довелося евакуювати людей.

Про це повідомляє Reuters

За даними видання, ввечері 18 травня вулкан викинув хмару попелу на висоту чотири кілометри. Після цього місцева влада рекомендувала залишити зону в радіусі семи кілометрів навколо вулкана.

Відтак, жителі семи населених пунктів змушені були покинути свої будинки. Для евакуації жителів навколишніх сіл була спрямована спільна команда поліцейських, військових і рятувальників. 

Зазначається, що агентство вулканології підняло рівень небезпеки до найвищого після кількох вивержень Ібу від початку місяця.

Як відомо, Індонезія входить до "Вогняного кільця", в якому перебуває майже 90% з приблизно 1,5 тисячі відомих вулканів планети.

Нагадаємо,  17 квітня на індонезійському острові в провінції Північний Сулавесі відбувається виверження вулкана Руанг. У зв'язку з цим не менше 800 людей — практично всіх місцевих мешканців — евакуювали з небезпечної зони.

Також що 3 грудня минулого року на заході Індонезії відбулося виверження вулкана Мерапі. Внаслідок виверження загинули 11 альпіністів. Ще понад 40 людей тоді вважали зниклими безвісти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.05.2024 10:37