Фото: Pixabay

В Ірпені на Київщині ввели графіки відключення води: у чому причина

У п'ятницю, 12 липня, у місті Ірпінь Київської області запровадили графіки відключення води. Таке рішення ухвалили через критичний рівень тиску.

Про це повідомив мер міста Олександр Маркушин.

"Через довготривалі відключення електрики та надмірний полив маємо критичне падіння тиску в мережі водопостачання. Щоб стабілізувати ситуацію вводимо тимчасові графіки обмеження водопостачання", — наголосив посадовець.

Відтак, сьогодні в Ірпені діятимуть такі графіки:

  • з 17:00 до 22:00 — вода матиме достатній тиск;
  • з 22:00 — вода подаватиметься із заниженим тиском (на верхніх поверхах можлива її повна відсутність) — аби встигнути наповнити резервуари на наступну добу.

Міський голова зазначив, що через сильну спеку Київ вдвічі зменшив подачу води до Ірпеня. І навіть попри те, що критична інфраструктура водоканалу, яка відповідає за подачу води у водопровідну мережу міста, має потужні генератори та працює безперебійно, уникнути обмежень не вдалося.

"Наші комунальні служби в екстреному режимі весь тиждень. Перепідключаємо живлення, об’єднуємо подачу електроенергії до кількох свердловин одночасно. Але для повного повернення тиску потрібна робота одночасно усіх свердловин та додаткові кошти на паливо для генераторів — виділення цих коштів передбачено вже на наступній сесії", — зауважив Маркушин.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що у вересні-жовтні є шанси уникнути відключень світла. Такий сценарій можливий, якщо не буде масованих обстрілів енергетики з боку Російської Федерації. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.07.2024 19:15