Віктор Циганков проти бразильця Вінісіуса Жуніора. Джерело: La Liga

В Іспанії "Реал" розгромив "Жирону" в футбольному матчі з трьома українцями

У чемпіонаті Іспанії з футболу в матчі лідерів мадридський "Реал" упевнено переміг каталонську "Жирону" — 4:0. У стартових складах вийшли три українці: голкіпер Андрій Лунін — за мадридців, півзахисник Віктор Циганков і форвард Артем Довбик зіграли за гостей.

Для Луніна потрапляння в основу "Реала" стало четвертим поспіль. Натомість Циганков провів у старті п'ять попередніх поєдинків "Жирони", а Довбик повернувся до складу після пропуску гри з "Реал Сосьєдадом" (0:0), перед якою він отримав травму.

Боротьби в цьому поєдинку не вийшло, адже мадридці переважали каталонців за всіма компонентами гри. Довбик і Циганков фактично шансів на гол не мали, тож воротар Лунін відстояв "на нуль". У підсумку, футболісти "Реала" забили гостям чотири голи без відповіді та зміцнили своє лідерське становище, відірвавшись від "Жирони" вже на п’ять очок.

До речі, в матчі першого кола мадридці завдали каталонцям дотепер єдиної поразки у Ла Лізі — 3:0. Цього разу "Жирона" зазнала другої невдачі цього розіграшу чемпіонату Іспанії, і знову розгромної — 0:4.

Наступний поєдинок "Реал" проведе у Лізі чемпіонів — 13 лютого на виїзді проти "Лейпцига" в 1/8-ій фіналу. До виступів у чемпіонаті команда Луніна повернеться 18 лютого, коли зіграє з "Райо Вальєкано". Натомість "Жирона" 19 лютого зустрінеться в гостях з "Атлетіком" із Більбао.

Нагадаємо, що каталонська "Жирона" цікавилася ще іншими українськими футболістами — Олександром Піхальонком і Миколою Шапаренком. Таку інформацію підтвердив вінгер іспанського клубу Віктор Циганков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 10.02.2024 22:13