Фото: Facebook-сторінка Біньяміна Нетаньягу

В Ізраїлі розкритикували Велику Британію за призупинення експорту зброї

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу виступив з критикою щодо Великої Британії, яка призупинила ліцензію на продаж зброї Єрусалиму.

Як повідомляє Daily Mail, цього місяця міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі призупинив дію 30 ліцензій на експорт зброї до єдиної демократії Близького Сходу.

Так, Нетаньягу зауважив, що попередній британський уряд під керівництвом Ріші Сунака чітко підтримував Ізраїль. Втім, на жаль, "нинішній уряд дає неоднозначні сигнали".

"Вони кажуть, що Ізраїль має право захищатися, але вони підривають нашу здатність реалізувати це право, змінюючи позицію Великобританії щодо абсурдних звинувачень, висунутих прокурором Міжнародного кримінального суду проти Ізраїлю, і блокуючи продаж зброї нашій країні, оскільки ми боремося проти геноциду", — наголосив прем'єр-міністр.

Також політик додав, що ці "помилкові рішення" Лондона не змінять рішучості Єрусалиму перемогти ХАМАС, який 7 жовтня жорстоко вбив 1200 людей, у тому числі 14 британських громадян, і взяв у заручники 255 осіб, у тому числі п’ятьох британців. Політик також зауважив, що війна Ізраїлю з ХАМАС не повинна тривати вічно. 

"Складіть зброю, звільніть заручників і здайтесь. Це миттєво закінчило б війну", — заявив Нетаньягу, звертаючись до лідера ХАМАСу Ях'ї Сінвара. 

Своєю чергою прем'єр-міністр наполягає, що його основною метою залишається повернення заручників додому та перемога у війні.

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що ізраїльська спецслужба "Моссад" заклала незначну кількість вибухівки у п'ять тисяч пейджерів тайванського виробництва, які замовило ліванське угрупування "Хезболла". Зазначається, що це сталося за кілька місяців до вибухів у Лівані у вівторок, 17 вересня, коли було вбито дев'ятьох та поранено майже три тисячі людей, включно з бойовиками ліванського угрупування.

У середу, 18 вересня, у містах Лівану почалася друга хвиля вибухів. Зокрема, детонували не лише пейджери, а й різні засоби зв'язку та техніка — телефони, мобільні рації, ноутбуки тощо. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.09.2024 09:32