Фото: соцмережі

В Ізраїлі відреагували на скандальні події в Махачкалі: заява МЗС

Правоохоронні органи Російської Федерації повинні забезпечити безпеку всіх ізраїльських громадян і євреїв. Також влада РФ має рішуче діяти проти учасників заворушень і диких підбурювань проти євреїв та ізраїльтян.

З відповідним закликом звернулась канцелярія прем'єр-міністра і міністерство закордонних справ Ізраїлю, пише The Times of Israel.

Влада Ізраїлю стежить за подіями в Дагестані та "очікує, що російські правоохоронні органи будуть підтримувати безпеку всіх ізраїльських громадян і євреїв і рішуче діяти проти учасників заворушень і диких підбурювань проти євреїв та ізраїльтян".

"Ізраїль серйозно ставиться до спроб завдати шкоди ізраїльським громадянам і євреям де б то не було", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посол Ізраїлю в Росії Алекс Бен Цві працює над забезпеченням безпеки пасажирів літака. Водночас неназваний представник ізраїльської служби безпеки розповів, що в аеропорту в столиці Дагестану Махачкалі перебуває певна кількість ізраїльтян і євреїв.

"Певна кількість ізраїльтян і євреїв наразі ізольована і перебуває під охороною в аеропорту. Ми працюємо над тим, щоб вони вилетіли стикувальним рейсом до Москви, як тільки це дозволять умови", — наголосив чиновник.

Нагадаємо, у неділю, 29 жовтня, дагестанці увірвалися до аеропорту Махачкали та влаштували обшук у приміщеннях у пошуках євреїв, які прилетіли з Ізраїлю.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія активно поширює культуру ненависті до інших народів. Сьогоднішні події в Махачкалі є чудовою ілюстрацією політики Кремля.

Зауважимо, 27 жовтня Генеральна Асамблея Організації об'єднаних націй під час засідання ухвалила йорданську резолюцію. Вона закликає до гуманітарного перемир'я в Секторі Гази.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль проводить обмежені наземні операції на території Сектора Гази через застереження Сполучених Штатів Америки. Раніше Єрусалим планував повномасштабне вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.10.2023 23:01