Фото: defence-ua.com

В Ізраїлі заявили про ліквідацію ще одного командира ХАМАС (відео)

У ніч проти 31 жовтня загинув командир ХАМАС бейт Лахія Нісам Абу Аджин. Бойовика знищили під час авіаудару на півночі Сектора Гази.

Про це повідомила прес-служба Армії оборони Ізраїлю.

Відомо, що Абу Аджин командував терористами ХАМАС. Раніше він був керівником Повітряних сил терористичного угрупування і працював над розробкою безпілотників і парапланів, які використовувалися під час терактів 7 жовтня.

Фото: прес-служба Армії оборони Ізраїлю

Фото: прес-служба Армії оборони Ізраїлю

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що авіаудар було здійснено після розвідки, зібраної агентством безпеки Shin Bet і Управлінням військової розвідки.

Також військові наголошують, що "його ліквідація є суттєвим ударом по зусиллях терористичного угруповання ХАМАС зі зриву наземних операцій ЦАХАЛ" у секторі Газа.

Війна в Ізраїлі: що відомо

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств викладали у соцмережі. У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції проти терористів, метою якої є їхнє знищення. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Гази.

Ізраїль планував наземну операцію у Секторі Гази ще 14-15 жовтня, однак її відклали через невідповідні погодні умови. The New York Times писав, що операція може затягнутися на місяці, бо воювати доведеться в щільній міській забудові, земля під якою пронизана тунелями, що використовуються ХАМАСом. Сам Сектор Гази є густонаселеною міською місцевістю, де живуть понад два мільйони людей.

Хоч Армія оборони Ізраїлю заявляла, що взагалі може скасувати наземну операцію у Секторі Гази, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і беззаперечно здасться, проте 27 жовтня почала посилено атакувати Газу.

Нагадаємо, 14 жовтня ЦАХАЛ заявила, що ліквідувала Мерада Абу Мерада, який був одним з головних відповідальних за напад на Ізраїль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.10.2023 10:50