Фото: Pixabay

У Києві у неділю випала рекордна кількість опадів

У неділю, 21 квітня, у столиці України зафіксовано рекордну кількість опадів.

За даними метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, того дня було зафіксовано 25,8 міліметра опадів, що на 10,6 міліметра більше, ніж у попередній рекорд 1938 року для цього дня, коли випало 15,2 міліметра опадів.

Водночас у прес-службі Київської міської військової адміністрації повідомляють, що за останню добу рівень води в річці Дніпро в межах Києва піднявся на 67 сантиметрів. Це лише на сім сантиметрів менше, ніж рекордний показник, який було зафіксовано у столиці кілька днів тому, а саме 18 квітня 2024-го рівень води в Дніпрі сягав 607 сантиметрів.

опади у Києві

Фото: Київська міська військова адміністрація

"Рівень небезпеки гідрологічних явищ — І (жовтий). Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об’єкти й житлові масиви міста поза небезпекою. Моніторинг цьогорічного водопілля триває", — пишуть на Telegram-каналі КМВА.

Київ опади

Фото: Київська міська військова адміністрація

Нагадаємо, що 10 квітня температура повітря у Києві за одну добу побила одразу три рекордиУ столиці стовпчики термометра досягли позначки у +26,0°С, що на 1,9°С вище попереднього рекордного показника 1973 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 22.04.2024 18:10