Фото: Національна поліція України

В Одесі чоловік зарізав підлітка, бо той не дав йому закурити

В Одесі 24-річний чоловік зарізав 16-річного підлітка за те, що той відмовився дати йому закурити. Зловмисник вдарив хлопця ножем у груди та втік з місця злочину. 

Як повідомили у прес-службі поліції Одеси, подія сталася пізно ввечері 6 квітня на вулиці Варненській, коли двоє підлітків поспішали додому до настання комендантської години. Дорогою їх погукали молоді чоловіки, які сиділи на лавці біля дитячого майданчику, і попросили у хлопців закурити. Після того, як юнаки відповіли їм відмовою, двоє невдоволених молодиків розпочали словесну перепалку та штовханину з підлітками. 

Вбивство підлітка в Одесі

Фото: Національна поліція України

"Один зі зловмисників побив одного юнака, але той, застосувавши вміст наявного в нього сльозогінного балончика, втік і зателефонував до однієї з приватних охоронних фірм з проханням допомоги. У той самий час другий зловмисник "розбирався" з другим школярем і в ході сутички вдарив його ножем у груди, пошкодивши серце", — прокоментували інцидент у поліції.

Вбивство підлітка в Одесі

Фото: Національна поліція України

Коли юнак повернувся на місце сутички, то кривдників вже не було, а його вбитий приятель вже лежав на землі у крові. Прибулі на місце працівники приватної охорони намагались надати долікарську допомогу смертельно пораненому одеситу, але, на жаль, підліток помер до приїзду медиків, яких також викликав його приятель. За попередніми даними, смерть підлітка настала внаслідок травми серця та гострої крововтрати.

Вбивство підлітка в Одесі

Фото: Національна поліція України

Уже наступного ранку правоохоронці встановили особу та місце проживання вбивці, якого затримали в орендованій квартирі в Хаджибейському районі міста. Ним виявився 24-річний уродженець Харкова. Чоловік розповів, що викинув ніж на козирок під'їзду житлового будинку, який розташований неподалік від місця злочину. Правоохоронці вилучили ніж та разом з іншими речовими доказами скерують на експертизу.

За допомогою мобільної ДНК-лабораторії правоохоронці швидко дослідили біологічні сліди, вилучені під час першочергових слідчих дій. Результати цього дослідження підтвердили причетність молодика до скоєння злочину. Слідство триває.

Вбивство підлітка в Одесі

Фото: Національна поліція України

За наявності достатніх доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру в умисному вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині. За цей злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Правоохоронці зазначають, що за фактом побиття другого підлітка розпочато провадження за статтею 125 ККУ. 

Нагадаємо, раніше у польському Каменець-Зомбковицькому 17 озброєних футбольних фанатів прийшли до будинку, де жили два українці, розпочали їх бити та пограбували. Частину зловмисників уже затримали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.05.2024 03:22