Фото ілюстративне. Джерело: inpoland.net.pl

У Польщі футбольні фанати побили та пограбували українців

У польському Каменець-Зомбковицькому 17 озброєних футбольних фанатів прийшли до будинку, де жили два українці, розпочали їх бити та пограбували. Частину зловмисників уже затримали.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець. Він розповів про це у понеділок, 27 листопада. Однак інцидент, за словами Лубінця, стався ще в серпні.

Він дізнався, що чоловіки розпочали погрожувати та бити українців через їхню національність, а після цього пограбували їх.

"Я невідкладно звернувся до Міністерства закордонних справ України з метою забезпечення належного реагування на цей жахливий та неприпустимий випадок вчинення протиправних дій проти наших громадян", — наголосив він.

За словами Лубінця, справа перебуває на контролі генерального консульства України у Вроцлаві. Польська сторона повідомила, що триває розслідування у кримінальній справі за фактом вчинення злочину проти громадян України.

Одразу після нападу затримали шістьох людей. Лідеру угруповання, який поводився найагресивніше, окружний суд у Зомбковіце-Шльонському призначив тимчасовий арешт на три місяці. Ще п’ятьом, зокрема, одному неповнолітньому, — поліцейський нагляд та заборону наближатися до потерпілих або контактувати з ними. Решта учасників інциденту переховуються від поліції.

"Дотримання прав громадян України, незалежно від місця їх перебування є пріоритетом для нашої інституції", — наголосив Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, в серпні польські медіа повідомляли, що група футбольних фанатів напала на українських чоловіків. У Каменець-Зомбковицькому ультрас озброїлися кийками, палицями, трубами та мачете і прийшли до місця проживання українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.11.2023 16:13