Фото: Національна поліція

В Одесі поліцейські увірвалися у хостел: затримали чоловіка, який напав на переселенця

У ніч на 22 серпня в Одесі працівники поліції увірвалися у Центр допомоги вимушеним переселенцям "Дрім Шелтер". Правоохоронці нібито шукали чоловіка, який був у розшуку.

Про це повідомляє "24 канал". Одеський громадський діяч Георгій Блошиця заявив, що у центрі для ВПО шукали чоловіка, який перебував у розшуку.

Що сталося у центрі для переселенців в Одесі

За словами Блошиці, близько 02:00 у хостел на площі Соборній, 12 увірвалася поліція у пошуку чоловіка, який скоїв злочин. Приблизно за 15 хвилин до цього зателефонував чоловік, який представився працівником карного розшуку Портофранківського відділу поліції, і заявив, що повинен перевірити інформацію про те, що в центрі проживає раніше судима людина, яка перебуває у розшуку.

Блошиця наголосив, що жодних дозволів на обшук у центрі для ВПО правоохоронці не представили. Натомість поліцейські "виламали двері, використовуючи кувалду та лом".

"Перелякані переселенці, жінки, діти, люди похилого віку, інваліди, більшість з окупованих територій, прокинувшись від ударів кувалдами в наші мирні двері, зібралися на верхньому поверсі, у загальному залі відпочинку. Збившись у купки, вони тремтячи очікували розв'язки. У центрі проживали на цей момент приблизно 60 осіб, із них вісім чоловіків, і половина цих чоловіків — люди похилого віку", — заявив Блошиця.

Внаслідок інциденту нібито постраждали переселенці

За словами громадського діяча, що деяких з переселенців нібито "побили". Крім того, за словами Блошиці, він не розуміє, як має перевіряти людей у центрі. Ба більше, керівник хостела для ВПО стверджує, що постраждав чоловік із Херсона, який пережив окупацію та знущання росіян.

"Закінчилося все тим, що зламавши психіку переселенців і всі двері, які не встигли відчинити, не знайшовши злочинця та слідів його можливої присутності, (правоохоронці, — ред.) пішли геть", — йдеться у дописі Блошиці.

Чи вдалось затримати зловмисника

У прес-службі ГУНП в Одеській області заявили, що у центрі для переселенців затримали зловмисника, який вдарив ножем знайомого та вкрав у нього гроші. За даними слідства, напад відбувся в орендованій квартирі 36-річного переселенця. Чоловік запросив у гості 24-річного знайомого, але під час вживання алкоголю між ними спалахнув конфлікт. Гість, який вже був у стані сп'яніння, завдав потерпілому удар ножем у плече, а далі, погрожуючи тим самим ножем, забрав у нього 7000 гривень і втік.

Намагаючись уникнути відповідальності, зловмисник почав переховуватися від слідства. Поліцейські все ж змогли розшукати нападника, який вирішив "пересидіти" у хостелі для ВПО на Соборній площі.

Правоохоронці повідомили, що звернулися до охоронця хостела, аби той відчинив двері. Чоловік відмовився й зателефонував на гарячу лінію 102, де йому підтвердили, що правоохоронці дійсно проводять оперативно-розшукові заходи. Проте й після підтвердження диспетчером інформації про розшукові заходи охоронець знову відмовився допустити поліцейських до приміщення.

Враховуючи, що зловмисник озброєний і перебуває у стані сп'яніння, допускалася ймовірність загрози життю та здоров'ю мешканців хостела, тому правоохоронці не могли ризикувати їхнім життям і самостійно відчинили вхідні двері, адже озброєний зловмисник міг погрожувати переселенцям, — йдеться у заяві поліції.

Під час огляду приміщення дружина охоронця накинулася ззаду на поліцейського та схопилася за його вогнепальну зброю. Це послугувало приводом для правоохоронця застосувати до неї заходи фізичного впливу. Нині зловмисника затримали, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Фото: Національна поліція

Нагадаємо, на Тернопільщині у Кременці місцевий житель жорстоко побив військового, а також викрав його автомат. Будинок нападника брали штурмом спецпідрозділи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.08.2023 11:56