Шторм в Одесі. Джерело: dumska

В Одесі прогнозують великий шторм: громадян попередили про небезпеку

У суботу, 4 листопада, в Одесі оголосили штормове попередження через вітряну погоду. Впродовж доби очікуються пориви південно-східного вітру 15-20 м/с.

Про це повідомила прес-служба Одеської міської ради з посиланням на гідрометцентр Чорного та Азовського морів.

Через погіршення погодних умов одеська мерія просить одеситів та гостей міста максимально обмежити переміщення та поїздки. А також не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами — внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

"Через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя", — йдеться в повідомленні.

Одеська влада вкотре звернула увагу мешканців і гостей регіону, що небезпека перебування в пляжній зоні є надто високою.

"І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, у жодному разі їх не можна чіпати. Необхідно невідкладно повідомляти за номером 102", — нагадали в міськраді Одеси.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 20 жовтня, на пляж Чорноморська Одеської області штормове море винесло міну. Міський голова Василь Гуляєв закликав мешканців не підходити близько до пляжу. А також тих, хто живе неподалік, залишити вікна відчиненими на провітрювання, аби у разі вибуху їх не вибило.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.11.2023 14:31