Так виглядає шторм "Кіаран". Джерело: AP

Європу атакує шторм "Кіаран": унаслідок негоди вже загинуло шість людей

Шторм "Кіаран" атакував Західну Європу в четвер, 2 листопада. Негода вбила шість людей і змусила припинити роботу шкіл, аеропортів і залізничного сполучення.

Про це повідомила агенція Reuters.

Водій вантажівки загинув, коли на нього впало дерево у Франції, другу смерть зареєстрували в Гаврі. За словами служб екстреної допомоги та поліції, через падіння дерев також загинула одна жінка в столиці Іспанії Мадриді та ще одна на півдні Нідерландів. Загалом — уже загинули щонайменше шестеро людей: по двоє — у Франції та Бельгії, по одній — на півдні Нідерландів і в Іспанії.

"У Франції 1,2 мільйона домогосподарств залишилося без електропостачання. Влада Фіністера, що на півночі країни, закликала мешканців залишатися вдома через вітер, швидкість якого сягає 207 км/год. Це призвело до утворення 20-метрових хвиль на морі. Близько 1 300 людей довелося переселити в кемпінги або притулки, а декілька будинків евакуювали в районі Бреста після падіння крана", — йдеться в повідомленні.

Зливи та вітер спричинили сильні повені в Північній Ірландії та деяких частинах Великої Британії. Нідерландська авіакомпанія KLM скасувала сотні рейсів до та з Амстердама. Також скасували міжнародні потяги зі столиці Нідерландів до Парижа. Судноплавні шляхи на південному заході країни закриті. В Іспанії через шторм скасували 42 авіарейси.

Нагадаємо, що у квітні сильний шторм розгулявся у південних та західних регіонах Сполучених Штатів Америки. Стихія забрала життя 21 людини, ще десятки — поранені. Відбувалися відключення електроенергії та повалення дерев вітром із поривами понад 100 кілометрів на годину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.11.2023 10:16