Колаж: TrueUA

В Одесі пролунав вибух: у деяких регіонах України оголошували повітряну тривогу

У неділю, 2 червня, у південних і східних регіонах України оголошували повітряну тривогу. В Одесі пролунав вибух. Місцеві мешканці кажуть про "приліт" в один з об’єктів.

Інформацію про небезпеку для Одеси підтверджував начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Він просив місцевих мешканців залишатися в укриттях.

"Одещино, будьте в укриттях до відбою повітряної тривоги!" - звертався він у дописі в соціальних мережах.

В Одесі місцеві мешканці чули звук вибуху. Офіційної інформації про те, куди прилетіло, наразі немає. Місцеві ЗМІ пишуть про "приліт" по портовій інфраструктурі.

У частині регіонів України повітряну тривогу оголошували, розпочинаючи з 11:40, зокрема, в Одеській області. У Повітряних силах Збройних сил України попереджали про загрозу балістики та швидкісну ціль на Одеську область.

"Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошено повітряну тривогу! Швидкісна мета на Одещину", — написали військові.

Мапа повітряних тривог станом на 12:22 мала такий вигляд:

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Повітряні сили ЗСУ оголосили о 12:26 про відбій повітряної тривоги в усіх областях, окрім Харківської та Донецької.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 2 червня, російські окупанти атакували Україну крилатою ракетою "Іскандер-К", зенітною керованою ракетою С-300 та 25 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони знищили 24 дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2024 12:25