Робота Повітряних сил. Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі окупанти атакували Україну ракетами та "шахедами": скільки повітряних цілей вдалося збити

У ніч на неділю, 2 червня, російські окупанти атакували Україну крилатою ракетою "Іскандер-К", зенітною керованою ракетою С-300 та 25 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони знищили 24 дрони.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що "Іскандер-К" рашисти запустили з Криму в напрямку Харківської області, зенітну керовану ракету — з окупованої Донеччини, а "шахеди" — з мису Чауда (тимчасово окупований Крим), районів Єйськ і Приморсько-Ахтарськ (Російська Федерація).

Відбивали удар винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил і мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучали засоби радіоелектронної боротьби.

"Упродовж ночі захисники неба збили 24 "шахеди" в Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Вінницькій областях. Усім дякую за бойову роботу! Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Збиті "шахеди" 2 червня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, заступник міністра оборони Дмитро Кліменков заявив, що Україна розробляє майже всі дрони, які використовують наші військові на фронті. У цей процес залучений приватний бізнес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2024 07:55