Фото: Генштаб ЗСУ

Міноборони: Україна розробляє майже усі дрони, які застосовуються у війні з РФ

Україна розробляє майже всі дрони, які використовують наші військові на фронті. У цей процес залучений приватний бізнес.

Таку заяву зробив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков у програмі Small Talk.

"Майже 100% всіх виробів розробляється в Україні. В цьому секторі якраз велику частину займає приватний бізнес, і це добре, тому що це теж про економіку", — йдеться у заяві посадовця.

Кліменков також наголосив, що агенція оборонних закупівель нещодавно вперше оголосила торги у закритому режимі через Prozorro на закупівлю 20 тисяч дронів для української армії. Загальна вартість безпілотників оцінюється в 3 мільярди гривень і вже законтрактовано близько семи тисяч дронів.

"Ми отримали дуже хороші результати, як по продукту, так і за ціною. Наразі пройшли торги, тому перевірку та кваліфікацію проходять ще сім тисяч "пташок". Понад один мільярд гривень цього бюджету вже використані, і ми рухаємося цим шляхом", — резюмував Дмитро Кліменков.

Раніше повідомлялось, що Росія виробляє у шість разів більше FPV-дронів. Виробники наймають новачків із базовими знаннями з електротехніки та довчають у процесі, який може зайняти дорогоцінні пів року.

Нагадаємо, 3 травня під час засідання Кабінет міністрів підтримав відповідне рішення, згідно з яким українські виробники дронів зможуть отримувати гранти на пільгових умовах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 01.06.2024 20:48