Фото: PMDP

В одному з міст Європи скасовують пільговий проїзд для українців

У столиці Чехії Празі з 30 червня 2023 року скасовують пільги на проїзд для українських біженців. Вони змушені будуть купувати квитки за загальними тарифами.

Про це пише Proukrainu.blesk.cz із посиланням на представника Празької інтегрованої транспортної системи PID Філіпа Драпала.

Уже певний час в інфоцентрах Празької інтегрованої транспортної системи та Транспортного підприємства Праги відмовляються продавати біженцям абонементні проїзні квитки на три місяці за пільговою ціною. Це тарифна категорія HN2 (особа у матеріальній скруті 2), вартістю 444 чеські крони. Поки є можливість придбати проїзні в цьому тарифі лише на один місяць вартістю за 165 крон, але тільки до 30 червня. 

"Відповідно до нашої інформації, нинішня знижка у формі тарифу HN2 схвалена до 30 червня 2023 року, і немає дискусії про його подальше продовження", — зазначив представник відділу маркетингу та речник PID Філіп Драпал.

Наразі офіційних повідомлень транспортні компанії не публікували, але про закінчення дії знижки для українських біженців 30 червня цього року зазначено у Тарифах Празької інтегрованої системи від 1 квітня цього року.

Для українців залишається варіант користуватися загальними тарифами, за якими іменні абонементи коштують: на 30 днів — 550 кронна 90 днів — 1 480 крон. У чотири рази дешевше коштують такі проїзні для людей похилого віку, студентів та молоді.

Нагадаємо, біженці з України, які перебувають у муніципальних гуртожитках та готелях Польщі, повинні доплачувати за проживання. Проте деяким категоріям населення надають пільгу. З 1 травня для людей, які перебуватимуть у Польщі понад 180 днів, збільшили вартість проживання на 75%. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.06.2023 01:31