Фото: minre.gov.ua

В одному з районів Харківщини посилюють евакуацію населення

Останнім часом на Харківщині спостерігається збільшення кількість обстрілів. Ворог б'є по регіону з різних видів зброї.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зокрема, за словами посадовця, росіяни посилили терор саме Куп'янського району. Рашисти обстрілюють, як цивільне населення, так й інфраструктуру.

"Під час наради за участі очільників Куп’янської РВА та МВА, керівників ГУНП і управління СБУ в області, ГУ ДСНС вирішили посилити заходи з евакуації населення. Ворог продовжує чинити терор проти беззбройних людей та цивільної інфраструктури. Останнім часом спостерігаємо посилення обстрілів з різного виду зброї", — зауважив Синєгубов.

Він наголосив, що наразі у Куп'янській громаді проживає понад чотири тисячі жителів. Відтак, було ухвалено рішення про посилення евакуації із небезпечних районів.

"Більшість із них — люди похилого віку. Тому важливо, щоб кожен усвідомлював необхідність виїзду до більш безпечних місць. Спільними зусиллями маємо допомогти нашим людям. Ми забезпечили резерви для тимчасового проживання, гаряче харчування, продовольчі й гігієнічні набори, а також теплий одяг для евакуйованих. Кожному буде наданий супровід", — додав Синєгубов.

Нагадаємо,  у Донецькій області дещо змінилися темпи й особливості евакуації. Зокрема, з населених пунктів на Покровському напрямку виїжджає менше людей. Натомість із Костянтинівського — більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2024 17:34