Фото ілюстративне. Джерело: kharkivoda.gov.ua

На Донеччині змінилися особливості евакуації мешканців прифронтової зони

Останнім часом у Донецькій області дещо змінилися темпи й особливості евакуації. Зокрема, з населених пунктів на Покровському напрямку виїжджає менше людей. Натомість із Костянтинівського — більше.

Про це повідомив керівник гуманітарної місії "Проліска" в Донецькій області Євген Ткачов в ефірі "Суспільного". За його словами, з Покровської громади виїхала більшість людей, яка знайшла собі місце. Це ті люди, які збиралися виїжджати.

"Також дещо вщухли темпи евакуації, тому що місцева влада, енергетики, ДТЕК, інші комунальні служби відновлюють електрику, газопостачання, водопостачання", — пояснив він.

Водночас керівник організації зазначив, що збільшилися темпи евакуації з Костянтинівської громади та з таких міст, як Костянтинівка та Дружківка, які часто потрапляють під ворожі обстріли.

Він додав, що мешканців Донеччини вивозять залізничним транспортом із Павлограда на Захід країни, автобусами з віддаленіших від фронту міст області, маленькими мікроавтобусами та броньованим транспортом ДСНС та поліції з наближених до лінії розмежування населених пунктів.

"Проліска" надає такі послуги:

  • евакуація з лінії фронту та вздовж лінії розмежування;
  • перевезення людей адресно, які не можуть самостійно пересуватися, — маломобільних, з інвалідністю, людей з психічними розладами тощо;
  • відвіз людей до шелтера, бази відпочинку чи гуртожитку тощо на постійне проживання;
  • психологи та соціологічні працівники надають допомогу;
  • людям роздають у дорогу гігієнічні набори та питну воду тощо.

Нагадаємо, 7 жовтня стало відомо, що ще у двох населених пунктах Харківської області оголосили обов'язкову евакуацію. Тоді йшлося про села Ізюмське та Богуславка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 13:57