Фото ілюстративне. Джерело: kharkivoda.gov.ua

На Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації: які населені пункти додано

Іще у двох населених пунктах Харківської області оголосили обов'язкову евакуацію. Цього разу йдеться про села Ізюмське та Богуславка.

Про це повідомила прес-служба Харківської обласної військової адміністрації. Там уточнили, що відповідне розпорядження "Про проведення обов'язкової евакуації населення в окремих населених пунктах Борівської селищної територіальної громади Ізюмського району" підписано 7 жовтня 2024 року.

"Зважаючи на постійні обстріли та безпекову ситуацію на території Борівської селищної громади, ми повинні евакуювати мешканців цих населених пунктів в найкоротші терміни", — зазначив начальник Борівської селищної військової адміністрації Ізюмського району Харківської області Олександр Тертишний.

Він додав, що старости округів, на території яких розташовані ці населені пункти, зобов’язані провести роз’яснювальну роботу щодо загрози життю місцевих мешканців.

"Водночас служба у справах дітей Борівщини проводить постійний моніторинг ситуації зі сім’ями з дітьми на території громади", — підсумував чиновник.

Тертишний запевнив, що всіх евакуйованих забезпечать тимчасовим житлом, гуманітарною, фінансовою, а також первинною медичною та психологічною допомогою. Кожному нададуть допомогу в оформленні документів та інше.

Процес евакуації на Харківщині триває на постійній основі. Всі охочі покинути небезпечні території можуть звернутися на цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що українські воїни з Третьої штурмової бригади відбили території та звільнили наших військових із полону. Таким чином бійці провели успішний наступ у Харківській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 20:32