Фото: Офіс президента

В Офісі президента розкрили деталі перемовин Байдена і Зеленського

У четвер, 11 липня, в межах 75-го саміту Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.

Про це повідомив Офіс президента України.

На початку зустрічі Джозеф Байден оголосив про новий оборонний пакет для України. Український лідер, своєю чергою, подякував Америці за підтримку.

"Я вдячний вам, вашій команді, вашій адміністрації, Конгресу — обом партіям, обом палатам — і всьому американському народу за життєво важливу й потужну підтримку народу України. Разом ми рятуємо життя наших людей", — сказав Зеленський.

Також Зеленський наголосив, що допомога з боку США дала українським захисникам змогу зупинити наступ росіян на Харківщині. Він також відзначив підтримку США енергетичної системи нашої країни. До того ж президент України акцентував на важливості боротьби з російськими керованими авіабомбами.

"Нам потрібні швидкі кроки, щоб зняти всі обмеження для наших військових", — зазначив він.

У ході перемовин лідери також обговорили відновлення справедливого й тривалого миру для України.

"Щоб мир повернувся якнайшвидше, нам потрібен другий Саміт миру цього року. Ми дуже розраховуємо на підтримку Америки в цьому питанні", — сказав Зеленський.

Натомість Байден зауважив, що Україна зупинила просування росіян на Харківщині та завдала їм значних втрат.

"Ви дали зрозуміти, що Росія не переможе в Україні. Україна переможе. І я хочу, щоб ви знали, що ми будемо з вами на кожному кроці цього шляху", — додав він.

Американський лідер зазначив, що оголошений сьогодні оборонний пакет є вже восьмим, який він погодив після підписання закону про національну безпеку.

"І ми працюємо з нашими союзниками в НАТО над тим, щоб Україна отримала літаки F-16 цього літа, і ми покажемо світові, що ми з Україною зараз і в майбутньому", — заявив Байден.

Нагадаємо, 11 липня Сполучені Штати Америки оголосили про виділення нового пакету військової допомоги для України. До нього увійдуть ракети декількох типів, а також артилерійські снаряди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2024 23:34