В ООН закликають допомогти жителям Південного Судану, Сомалі, Йемену і Нігерії, яким загрожує голодна смерть

15 СЕРПНЯ 2017 12:10

Всесвітня продовольча програма запустила нову кампанію по боротьбі з голодом в Південному Судані, Сомалі, Йемені і на північному сході Нігерії. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

20 мільйонів чоловік в цих країнах можуть загинути, якщо їм вчасно не надати допомогу. У небезпеці знаходяться, у тому числі, життя майже 1,5 мільйонів дітей.   

На сьогодні гуманітарна підтримка з боку міжнародного співтовариства дозволила здолати голод в двох округах Південного Судану, де в лютому був офіційно оголошений голод.   

У Йемені, Сомалі і Нігерії загального голоду досі вдавалося уникати, проте продовольча ситуація там оцінюється як критична.   

У цих країнах, нагадують в ООН, не припиняються бойові дії. Продовольчі запаси закінчуються, при цьому проливні дощі розмивають дороги і перешкоджають своєчасній доставці гуманітарної допомоги. А доставка вантажів по повітрю обходиться в сім разів дорожче.  

Раніше Рада Безпеки ООН виразила стурбованість положенням жителів чотирьох африканських країн і призвав міжнародне співтовариство негайно виділити засоби на надання їм допомоги.

 

Суспільство, 15.08.2017 12:10