Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

В ОВА вважають реальним новий наступ Росії на Херсон, але є нюанс

У Херсонській обласній військовій адміністрації допускають новий наступ російської армії на Херсон. Проте він навряд чи буде таким, який відбувався на початку повномасштабного вторгнення окупантів у лютому 2022 року.

Таку заяву зробив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, повідомляє LIGA.net.

"Вважаю, що велике вторгнення, як це було, їм не вдасться. Тому що у нас є природна перепона — річка. Сумніваюся, що вийде її перетнути", — наголосив посадовець.

Водночас, за словами Прокудіна, окупанти захочуть закріпитися десь на правому березі Дніпра, тому існує така ймовірність.

"Ми готові. Маємо засоби та людські ресурси, щоб цього не сталося. Постійно з командуванням на зв'язку", — резюмував начальник Херсонської ОВА.

За даними американського Інституту вивчення війни, російські війська можуть ухвалити рішення про наступ зі свого виступу на північ від Авдіївки у напрямку Торецька на додаток до російських наступальних операцій у районі Часового Яру, що, ймовірно, вимагатиме від окупантів проведення тактичної паузи для концентрації сил для такого наступу.

Раніше ISW повідомляв, що російські війська 30 квітня не зробили жодних підтверджених наступів у районі Авдіївки вперше за кілька днів, а українські джерела повідомили, що окупаційні війська провели на напрямі Бахмут — Часів Яр дещо більше атак, ніж у районі Авдіївки.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на Сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 14:57