Фото: скріншот з відео

У Пентагоні зробили нову заяву про винищувачі для України

У вівторок, 28 березня, Пентагон під час слухань в сенатському Комітеті з питань збройних сил прокоментував надання Україні винищувачів F-16. Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що на цьому етапі війни літаки не є критичною необхідністю.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Слухання були присвячені проекту бюджету США на 2024 рік. 

"Зараз головна потреба українців — це протиповітряна оборона. Це критична необхідність на полі бою. Їм також потрібна зброя великої дальності та бронетехніка. І ми надаємо їм значний пакет таких можливостей. Ми також навчаємо їх та гарантуємо забезпечення наданого озброєння", — вважає Остін.

Остін відзначив, відповідаючи на запитання сенатора-демократа Річарда Блументаля про надання Україні сучасних винищувачів, що на цьому етапі війни вони не критичні.

“Щодо винищувачів F-16, якщо таке рішення буде ухвалене, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців. Але це не допоможе українцям на цій стадії війни. Чи можуть українці отримати винищувачі у майбутньому? Ми всі віримо, що так. Потенційно це можуть бути або F16, або інші літаки четвертого покоління. Тож ми продовжимо працювати з нашими партнерами, щоб переконатися, що Україна має саме те, що їй потрібно”, — заявив міністр оборони США під час слухань в комітеті Сенату.

Нагадаємо, Україна найближчим часом отримає МіГ-29 від Польщі. Йдеться про чотири винищувачі. Решту літаків передадуть пізніше, бо їх ще обслуговують і готують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.03.2023 07:40