Фото: скріншот з відео

У Росії помер відомий політтехнолог: він працював з Путіним та Януковичем

У понеділок, 27 лютого, помер російський політтехнолог Гліб Павловський, який працював над президентськими кампаніями Путіна та Януковича. Його звинувачували в отруєнні колишнього президента України Віктора Ющенка.

Про смерть Павловського на 72 році життя повідомила низка російських ЗМІ.

Відзначається, що Гліб Павловський — один з ключових політтехнологів Кремля, засновник "Фонду ефективної політики". Саме він розробляв першу передвиборчу кампанію диктатора Путіна. До 2011 року Павловський співпрацював з адміністрацією президента Росії, після чого перейшов у політичну опозицію Кремлю.

Також Павловський працював над кампанією українського президента-втікача Віктора Януковича на президентських виборах 2004 року.

Цікаво, що у 2005 році в ефірі одного з каналів заявили, що в Генпрокуратуру України передали плівки із записом телефонної розмови, в якій нібито співробітники російських спецслужб говорять про те, що ідея отруїти Ющенка належить Павловському. Політтехнолог відкинув звинувачення, назвавши їх "досить дрібною брехнею телеканалу".

Згодом Павловський визнав, що темники 2003 - 2004 придумав він та його колега Марат Гельман. 

На виборах до парламенту 2002 року фонд Павловського працював з Віктором Медведчуком, "обслуговуючи інтереси Кремля".

Раніше повідомлялось, що російський диктатор Володимир Путін вже найближчими роками може зіткнутися з дефіцитом мобілізаційного ресурсу. Це призведе до розширення кількості "строковиків".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2023 11:43