В США висловили позицію щодо справи «РИА Новости-Украина»

16 ТРАВНЯ 2018 11:33

Сполучені Штати з розумінням відносяться до обшуків в редакції «РИА Новости-Украина», пов'язаних із захистом від антиукраїнської пропаганди. Про це заявила на брифінгу представник Держдепу США Хізер Нойерт, передає TrueUA  

«Ми розуміємо, що Україна, як і багато інших країн, стурбована інтенсивною пропагандою. Коли ми розмовляємо з великою кількістю наших зарубіжних союзників і партнерів, вони, безумовно, розуміють вплив російської пропаганди. Тому ми розуміємо побоювання України з цього приводу», - зазначила Нойерт.  

Крім того, представник Держдепу висловилась щодо арештів журналістів та зазначила, що це дуже серйозні речі, які необхідно здійснювати лише в межах закону. «Це ще одна ситуація, яку ми спостерігали. І ви всі чули, як я тут говорила про важливість свободи слова. Арешти журналістів або обшуки в офісах засобів масової інформації, якщо це робиться, повинні відбуватися відповідно до закону», - сказала вона.  

Нагадаємо, що у вівторок, 15 травня, Служба безпеки України провела обшуки в офісі агентства «РИА Новости-Украина» і затримала керівника агентства Кирила Вишинського за підозрою в державній зраді.

 

Політика, 16.05.2018 11:33