Фото: Twitter Дмитра Кулеби

В Угорщині несподівано відхрестилися від звільнення українських військовополонених

В Угорщині заперечили причетність до вивезення з Росії 11 українських військовополонених, які зараз перебувають на території. Мовляв, це зробили представники релігійних організацій.

Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто, повідомляє Index.

Він прокоментував інцидент під час виступу у Парламентській асамблеї Ради Європи. Глава угорського МЗС стверджує, що передача військовополонених Угорщині відбулася після "дискусій між церквою та релігійними організаціями, в яких угорська держава не брала жодної участі".

"Ці люди вільні у своєму пересуванні в Угорщині, вони вільні робити те, що вони хочуть робити. Передані Угорщині полонені можуть зв'язатися з українською владою, якщо вони хочуть, — каже Сійярто.

Нагадаємо, 8 червня Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу полонених Збройних сил України. Це відбулось нібито на прохання угорської сторони.

А 9 червня віце-прем’єр Угорщини Жолт Шем’єн підтвердив інформацію про передачу полонених з Росії до Угорщини. Йдеться про 11 бійців Збройних сил України.

Додамо, станом на початок травня у Росії перебувають близько 24 тисячі цивільних заручників з України. Про це свідчать дані Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 11:24