Олександр Камишін. Фото: Rail.insider

В Україні цієї ночі вперше випробували саморобну ППО: Камишін повідомив результати

Україна цієї ночі вперше застосувала саморобну систему протиповітряної оборони. З її допомогою українські захисники успішно знищили "шахед" на відстані дев'ять кілометрів.

Про це повідомив голова Мінстратегпрому Олександр Камишін під час брифінгу в Давосі.

За словами Камишіна, повна розробка власної системи протиповітряної оборони потребуватиме кількох років, у зв'язку з чим Україна вирішила зробити саморобну ППО із використанням радянських компонентів.

"Одна з систем (ППО, ред.) вперше була сьогодні вночі використана успішна. Ми за дев'ять кілометрів збили "шахед" й це перше використання такої системи. У нас приблизно п'ять таких проектів у цьому портфелі і я дуже радий, що ми усі ці системи вже розгорнули на полі битви", розповів голова Мінстратегпрому.

Камишін уточнив, що цієї ночі українські військові перше використали системи проєкту FrankenSAM, який по суті є гібридною системою ППО. Фактично це три зенітні-ракетні комплекси:

  • радянський ЗРК "Бук" з американськими ракетами RIM-7 Sea Sparrow;

  • ракети "повітря повітря" AIM-9M у поєднанні з радянськими РЛС;

  • ЗРК на базі українських старих систем з елементами й ракетами від Patriot.

Нагадаємо, у ніч на 17 січня російські терористи атакували південні регіони України ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Підрозділи протиповітряної оборони виконували бойові завдання протягом майже трьох годин. Основні зусилля ворог сконцентрував на ударах по Одесі. "Шахеди" заходили на критично низькій висоті з акваторії Чорного моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 15:41