Фото: Генштаб ЗСУ

Нічна атака "шахедами": скільки ворожих об'єктів збила ППО на Півдні України

У ніч на 17 січня російські терористи атакували південні регіони України ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Підрозділи протиповітряної оборони виконували бойові завдання протягом майже трьох годин.

Про це у Telegram повідомляють Сили оборони Півдня України. За даними військових, по одному дрону знищено на Миколаївщині та Кіровоградщині.

Основні зусилля ворог сконцентрував на ударах по Одесі. Дрони-камікадзе заходили на критично низькій висоті з акваторії Чорного моря.

На Одещині 11 "шахедів" було збито на підльоті до узбережжя, переважна більшість впали в море. Але уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси.

"У кількох локаціях сталися займання — горіли квартири й автівки мирних жителів міста. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежі. Троє людей отримали поранення, їм надано медичну допомогу", — додали в прес-службі Сил оборони Півдня.

Нагадаємо, 16 січня ввечері російські окупанти знову атакували Харків. Унаслідок обстрілу зросла кількість постраждалих, одна людина у важкому стані.

Зазначимо, що 11 січня керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомляла, що з Ірану до Російської Федерації прибув новий вантажний борт з, ймовірно, "шахедами". Вона закликала українців звертати увагу на сигнали повітряної тривоги.

Варто відзначити, що останніми тижнями рашисти суттєво зменшили кількість обстрілів дронами. Військові вважають, що це пов'язано із погодними умовами, зокрема різким похолоданням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 06:05