Фото: Офіс президента

"Готуємо чергові хороші новини щодо ППО": Зеленський анонсував посилення захисту українського неба

Президент Володимир Зеленський заявив, що перші два тижні 2024 року вже додали Україні сили й можливостей. Також гарант анонсував подальше посилення протиповітряної оборони нашої держави.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант зазначив, що наша держава нарощує свій оборонний потенціал та збільшує виробництво власної артилерії. До того ж цього року в Україні збільшиться і кількість дронів, які нищитимуть ворога на фронті.

"Загалом, перші два тижні цього року вже додали Україні сили й можливостей. Є нові пакети підтримки для наших воїнів. Є дуже потрібні домовленості про спільне виробництво зброї та снарядів, особливо чутливе питання — дрони. Дронів буде більше. Готуємо чергові хороші новини щодо ППО. Памʼятаємо і про ракети, і про РЕБ – засоби радіоелектронної боротьби — буде більше. І незмінно, місяць за місяцем нарощуємо наше, українське виробництво артилерії",  розповів Зеленський.

Водночас очільник держави наголосив, що на сьогодні "Україна має достатній потенціал, щоб пройти цей важкий шлях війни".

"Ми маємо потенціал, щоб обʼєднувати світ. Маємо потенціал перемогти. Головне — вірити у свої сили. Вірити в Україну. Я вдячний усім, хто з Україною та в Україні. Я вдячний усім, хто бʼється і працює, і волонтерить, і допомагає заради того, щоб Україна — жила",  зауважив президент.

Нагадаємо, 15 січня, президент Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Швейцарської Конфедерації. За даними ОП, український гарант візьме участь у Всесвітньому економічному форумі та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Також раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський виступить зі спеціальним зверненням на щорічному Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія) 16 січня. Український лідер особисто виступить зі спеціальною промовою на панелі Досягнення безпеки та співробітництва у фрагментованому світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.01.2024 21:33