Фото: Telegram Зеленського

Зеленський провів телефонну розмову з президентом Швейцарії: про що говорили лідери країн

Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з президентом Швейцарії Віолою Амхерд у 2024 році. Глава держави привітав співрозмовницю з обранням на посаду та початком президентського терміну. Також лідери скоординували заходи двостороннього характеру на найближчу перспективу.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Бажаю вам плідної діяльності на цій відповідальній посаді, а швейцарському народові добробуту й достатку у новому, 2024 році", сказав Зеленський.

Зазначається, що під час розмови було відзначено дедалі більшу динаміку двостороннього діалогу між Україною та Швейцарією. Глава держави висловив подяку Швейцарії за тверду підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України в умовах повномасштабної агресії Росії проти нашої держави.

Він окремо подякував швейцарській стороні за підтримку Української формули миру та організацію чергової зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики в Давосі 14 січня. Також лідери країн обговорили підготовку до зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо Формули миру.

"Після важливої Конференції з відновлення України в Лугано це вже другий масштабний міжнародний захід із підтримки нашої країни, що відбуватиметься у Швейцарії", зазначив президент України. 

Нагадаємо, Швейцарія продовжила термін дії захисту для українських біженців до 2025 року. У швейцарському уряді зазначають, що це рішення вносить ясність не лише для українських біженців, а й для кантонів, громад та роботодавців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.01.2024 11:46