Фото: "Укрінформ"

Швейцарія продовжила термін дії захисту для українських біженців до 2025 року

Швейцарія не скасовуватиме статус захисту для українських біженців. Термін дії продовжили до 4 березня 2025 року.

Про це повідомили у швейцарському уряді. Таке рішення прийняли 1 листопада.

"Тривала стабілізація ситуації в Україні не передбачається. Таким чином, статус захисту S для тих, хто шукає захисту з України, не буде скасовано раніше 4 березня 2025 року", — йдеться в повідомленні.

Так, це рішення вносить ясність не лише для українських біженців, а й для кантонів, громад та роботодавців.

"З огляду на членство Швейцарії в Шенгенській зоні Федеральна рада вважає життєво важливою тісну координацію з ЄС, який 19 жовтня вирішив продовжити тимчасовий захист українських біженців до 4 березня 2025 року", — пояснюють в уряді.

Варто додати, що Федеральна рада Швейцарії вирішила надати українським біженцям статус захисту S з 12 березня 2022 року. Він надається, доки людям загрожує серйозна загальна небезпека. Станом на кінець жовтня 2023 року близько 66 тисяч українців мають відповідний статус у Швейцарії.

До того ж уряд країни встановив ціль щодо інтеграції у ринок праці, плануючи працевлаштувати 40% людей зі статусом захисту, здатних працювати до кінця наступного року.

Нагадаємо, раніше Швейцарія виділить Україні понад 100 мільйонів євро упродовж наступних чотирьох років. Ці кошти використають на гуманітарне розмінування нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 15:31