В Україні хочуть запровадити механізм оподаткування тютюну

03 ЛИСТОПАДА 2021 09:20

На позачерговому засіданні народні депутати прийняли за основу законопроект № 5179 щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів.

Повідомляє TrueUA.

“Проєкт закону розроблено з метою забезпечення належних надходжень до бюджетів місцевого самоврядування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах”, - йдеться у пояснювальній записці.

Законом передбачається змінити механізм справляння акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах. Зокрема, пропонується перенести на виробників та імпортерів обов’язок сплати 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, який на сьогодні сплачують суб’єкти роздрібної торгівлі.

При цьому виникає необхідність перегляду механізму зарахування та розподілу надходжень акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, між відповідними бюджетами місцевого самоврядування з метою збереження належних їм надходжень акцизного податку, які вони отримують за діючою системою оподаткування.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Правила роботи у жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки

Суспільство, 03.11.2021 09:20