Фото: Pixabay

В Україні можуть впровадити швидкісну технологію Wi-Fi 6E: які її переваги

В Україні планують впровадити новітній стандарт швидкісного інтернету Wi-Fi 6E. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК) підтримала ініціативу.

Про це повідомляє прес-служба НКЕК.

"Пропозиції щодо відкриття для нового стандарту діапазону 6 ГГц погоджено на Засіданні НКЕК та запропоновано Мінцифри внести відповідні зміни до Плану розподілу і користування радіочастотним спектром в Україні", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новий стандарт Wi-Fi 6E забезпечить:

  • збільшення пропускної здатності для Wi-Fi мереж (480 МГц додаткового спектра), що означає більш високу швидкість, меншу затримку та одночасну передачу набагато більших обсягів інформації для користувачів Wi-Fi;
  • гармонізацію використання радіочастотного спектра для радіотехнології Wi-Fi з ЄС;
  • постачання сучасного радіообладнання в Україну.

Водночас умови застосування новітнього стандарту радіообладнання Wi-Fi 6E на території України будуть аналогічні до європейських — на підставі загальної авторизації без присвоєння радіочастоти.

Нагадаємо, 3 вересня у роботі Telegram стався масштабний збій. У додатку повільно завантажувався контент. Також у месенджері повідомлення почали відправлятись із затримкою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 26.10.2024 04:26