Фото: Pixabay

В Україні очікується потепління до +11°C: синоптик здивував прогнозом погоди до кінця тижня

Наприкінці цього тижня в Україні стане значно тепліше. Подекуди стовпчики термометрів сягатимуть позначки у +11°C.

Про це повідомив синоптик Ігор Кибальчич, передає meteoprog.com.

Зокрема, у п'ятницю 19 січня, прогнозується нестійка погода. Очікуються дощі, а у західних областях місцями з мокрим снігом. Подекуди тумани. Вітер південно-західний, 5 — 10 м/с. Температура повітря протягом доби коливатиметься у межах 0…+5°C. Найтепліше буде у південній частині, там повітря прогріється до +6…+11°C.

У суботу, 20 січня, температура повітря трохи зменшиться, а опади із дощу перейдуть у сніг. На дорогах місцями утвориться ожеледиця. Вітер північний, 7 — 12 м/с. Температура повітря протягом доби становитиме -4…+1°C, а у Криму та Приазов'ї +3…+8°C.

Вже в останній день тижня, у неділю, 21 січня вночі у східних та південних областях, вдень у Криму пройде сніг та мокрий сніг. На решті території України без опадів. Вітер змінних напрямків, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі опуститься до -5...-10°C, а вдень становитиме -4...+1°C. У південній частині та у Криму -1…+4°C.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.01.2024 13:39