Фото: Pixabay

В Україні оголосили штормове попередження: коли очікувати негоди

У п'ятницю, 29 березня, в Україні очікується погіршення погодних умов. Оголошено штормове попередження по всій території країни, окрім Чернігівської, Сумської, Полтавської та Харківської областей.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, очікуються сильні пориви вітру. Зокрема, місцями можливі значні дощі.

"29 березня вночі у західних областях, вдень в Україні, крім північного сходу, пориви вітру 15-20 м/с; на Закарпатті та в Карпатах вночі та вранці значні дощі", — пишуть синоптики.

Погода в Україні

На фото: прогноз погоди в Україні на карті. Джерело: Facebook-сторінка Українського гідрометеорологічного центру

Раніше сайт Meteoprog повідомляв, що у березні в Україні очікується нестійка погода з коливаннями атмосферного тиску та опадами. Температура повітря буде високою, оскільки для цієї пори року та можливі певні рекорди.

Нагадаємо, останній день зими у столиці України був аномально теплим. Зокрема, 29 лютого метеорологи зафіксували одразу два температурні рекорди. Так, того дня максимальна температура повітря досягла +12,1°C, а це на 2,8°C вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року. До того ж середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала +5°C, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на 0,4°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.03.2024 14:51