Фото: ukranews.com

В Україні оновлять процедури виплат пенсій та субсидій

Отримувати різні види соціальної допомоги українці зможуть не виходячи з дому. Йдеться про виплати пенсій, субсидій та компенсацій. 

Як повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, для цього було ухвалено рішення про співпрацю з Асоціацією українських банків та Незалежною асоціацією банків України.

"Сторони домовилися співпрацювати насамперед у напрямах розвитку інклюзії у сфері надання адміністративних послуг. А також розробці механізму залучення банківських установ у процес оформлення та виплати різних видів державної соціальної допомоги, пенсій, субсидій та компенсацій", — зазначили у міністерстві. 

Також заплановано розширення функціонала "Кабінет Банку". Це дає громадянам такі можливості, як отримувати виплатну інформацію від органів соціального захисту населення, а також передавати її до банківських установ для обробки.

"Згодом такий функціонал дозволить співробітникам банків реєструвати звернення громадян для отримання соціальної допомоги. Тобто у перспективі різні види соціальної допомоги можна буде отримувати у найближчому відділенні банку або навіть в онлайн-банкінгу, не виходячи з дому", — додали у міністерстві.

У Мінсоцполітики хочуть вибудувати "цілісну виплатну систему", включно з низкою обмінів даними між різними держустановами. Це необхідно для моніторингу та верифікації соціальних виплат.

Нагадаємо, громадяни можуть оформити пільгову пенсію за певних умов. Для цього до Пенсійного фонду необхідно надати довідку про пільговий характер роботи. Детальніше про це — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.05.2024 03:25