Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні перевірять критичні підприємства, але бронювання не призупинятимуть, — Міноборони

Аудит критичних підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування, планують провести до 15 листопада. До комісії мають включити військових. Якщо підприємство виявиться некритичним для держави, то бронювання переглянуть.

Таку заяву зробив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, який ініціював аудит на засіданні уряду. Він заперечив призупинення бронювання, про яке повідомляли ЗМІ. Також, за його словами, в Україні наразі понад мільйон заброньованих чоловіків.

"Рішення ухвалили, бо різко збільшилася кількість заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч людей, а тут за декілька місяців — зростання вдвічі", — пояснив він.

Раніше видання The Page опублікувало текст рішення уряду, який до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.

У документі зазначається, що до 15 листопада планується проведення аудиту рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій. Результати перевірок має проаналізувати Мінекономіки та до 20 листопада поінформувати уряд.

Своєю чергою, "Економічна правда" з посиланням на власні джерела повідомила, що рішення ухвалили через те, що президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням від мобілізації 1,5 мільйона людей.

Нагадаємо, що 1 жовтня український уряд вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану. Йдеться про засоби Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, тобто портал "Дія".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.10.2024 23:53