Фото ілюстративне зі соцмереж

Бронювання частково призупинили: Зеленський звернув увагу на велику кількість осіб у цьому процесі

Український уряд до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств. Раніше президент Володимир Зеленський обурився бронюванням 1,5 мільйона осіб.

Про це повідомила "Економічна правда" з посиланням на джерела в уряді. За інформацією журналістів, уже напрацьовано документ за підсумками наради урядовців.

"Президент теж був на нараді. Обурювався, що забронювали 1,5 мільйона", — пояснив співрозмовник медійників причину ухвалення відповідного рішення.

До 15 листопада планується провести аудит рішень про визначення критично важливих підприємств і організацій, а Мінекономіки має проаналізувати результати та до 20 листопада поінформувати Кабінет міністрів.

Мінекономіки разом з Міноборони мають підготувати та презентувати уряду проект, у якому, зокрема, передбачена розробка рішення щодо перевірки обґрунтованості бронювання військовозобов'язаних і можливого скасування відстрочки від призову в разі виявлення необґрунтованих випадків.

"Зупинити до 15 листопада дії положень критеріїв і порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки", — йдеться в документі.

Центральним органам виконавчої влади, обласним адміністраціям та іншим державним органам рекомендовано утриматися від ухвалення рішень про визначення таких підприємств до врегулювання цього питання.

Нагадаємо, що 1 жовтня український уряд вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану. Йдеться про засоби Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, тобто портал "Дія".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.10.2024 20:15