Фото ілюстративне зі соцмереж

Кабмін змінив порядок бронювання від мобілізації: про що йдеться

У вівторок, 1 жовтня, український уряд вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану. Йдеться про засоби Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, тобто портал "Дія".

Про це свідчить постанова Кабінету міністрів України № 1125.

Згідно з документом, у списки на бронювання "включаються військовозобов’язані, які взяті на персональний військовий облік у відповідному державному органі, підприємстві, установі".

Крім того, уряд уточнив вимоги до інформації, яка має міститися у списках на бронювання, доповнивши перелік такими даними:

  • реквізити військово-облікового документа (у паперовій або електронній формі);
  • військово-облікова спеціальність;
  • дата уточнення військово-облікових даних.

Постанова визначила, що в разі позитивного результату перевірки, проведеної засобами Реєстру військовозобов’язаних, переведення військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на термін дії відстрочки здійснюється автоматично в разі, коли військовозобов’язаний:

  • перебуває на військовому обліку та має військово-обліковий документ (у паперовій або електронній формі);
  • уточнив дані щодо перебування на військовому обліку ;
  • не перебуває у розшуку.

Як відомо, в липні 2024 року запустили нову послугу щодо бронювання військовозобов’язаних через "Дію". Тож керівники критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони, можуть бронювати своїх працівників.

Нагадаємо, у вересні перша віце-прем'єрка, міністерка економіки Юлія Свириденко заявляла, що економічне бронювання може принести до державного бюджету чималу суму додаткових надходжень. Йдеться про 100 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.10.2024 10:32