Денис Шмигаль\Telegram

Уряд допускає можливість збільшення обсягів економічного бронювання від мобілізації, — Шмигаль

Кабінет міністрів допускає варіант збільшення обсягів економічного бронювання від мобілізації для громадян.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES).

"У воюючій країні не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій", — заявив прем'єр.

За його словами, влада України планує оновлення "продукту бронювання для бізнесу" найближчим часом — але обов’язково з дотриманням принципу "воюй або працюй".

Він наголосив, що цей принцип є "критично важливим для нашого виживання і перемоги".

"У нас сьогодні понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих в бізнесі, але за умов, щоб була дотримана повністю "математика" мобілізації", — зазначив глава Кабміну.

Нагадаємо, раніше очільник уряду заявляв, що найближчим часом систему економічного бронювання планують дещо оновити. Зокрема буде встановлена так звана "червона лінія", тому так просто відкупитися від мобілізації буде неможливо.

Зауважимо, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк інформував, що український уряд працює над впровадженням економічного бронювання від мобілізації. Орієнтовно запрацювати воно має у жовтні-листопаді 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.09.2024 10:59