Фото ілюстративне. Джерело: finance.ua

Уряд працює над економічним бронюванням: нардеп розповів, коли можуть запровадити

Український уряд працює над впровадженням економічного бронювання від мобілізації. Орієнтовно запрацювати воно має у жовтні-листопаді 2024 року.

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Зараз Мінекономіки на Комітеті підтвердило що працює над економічним бронюванням, де одним з критеріїв буде (але не точно) рівень заробітних плат", — написав він у Telegram.

Железняк зазначив, що наразі напрацьовується декілька моделей, але остаточне рішення прийматиме вище політичне керівництво. Економічне бронювання може запрацювати вже в жовтні або листопаді, але для цього потрібен певний перехідний період.

"По датах впровадження: десь жовтень-листопад планують", — зазначив нардеп.

Водночас він додав, що по консервативній методології економічне бронювання може принести до державного бюджету 40 мільярдів гривень на рік.

Варто зазначити, що на початку липня стало відомо, що у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти №11332-2 та №11338, які стосуються економічного бронювання українців від мобілізації до війська. Авторкою обидвох є народна депутатка від "Слуги народу" Людмила Буймістер.

Нагадаємо, що станом на 14 серпня в Україні через портал "Дія" підприємства вже забронювали майже 160 тисяч працівників. Найбільша кількість таких осіб зареєстрована у Київській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.08.2024 16:42