Фото: rv.tax.gov.ua

Підприємства забронювали близько 160 тис. працівників через "Дію": у яких областях найбільше

В Україні через портал "Дія" підприємства вже забронювали майже 160 тисяч працівників. Найбільша кількість таких осіб зареєстрована у Київській області.

Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.

У Міністерстві зазначили, що від початку офіційного запуску сервісу електронного бронювання через портал "Дія" критично важливі підприємства та ті, які працюють на потреби Сил безпеки й оборони, вже забронювали близько 160 тисяч працівників. Загальна ж кількість заброньованих складає 770 тисяч осіб.

"Бізнес продовжує активно бронювати своїх працівників завдяки порталу Дія. Станом на 14 серпня через "Дію" вже забронювали близько 160 тисяч співробітників критично важливих підприємств і тих підприємств, які працюють на потреби Сил безпеки та оборони. Цей процес відбувається автоматично, що дозволяє скоротити, як час подачі документів бізнесом, так і час очікування отримання результатів. Найбільш активно бронюють працівників підприємства із Київської, Дніпропетровської та Львівської областей", — заявила перша віце-прем’єр-міністерка України — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Наразі, найбільше працівників заброньовано через портал "Дія" в наступних регіонах:

  • Київська область 55 тисяч;
  • Дніпропетровська область 16,6 тисячі;
  • Львівська область 13,7 тисячі;
  • Харківська область 9,7 тисячі;
  • Одеська область 7,7 тисячі.

В Україні майже 160 тисяч працівників заброньовано через "Дію"

Інфографіка: сайт Мінекономіки

Як працює послуга електронного бронювання у "Дії"?

Людина може отримати паперове підтвердження бронювання. А також за бажанням подати документи на бронювання у паперовому форматі. Для цього:

  • керівник подає через портал "Дія" заяву про бронювання та засвідчує її електронним підписом;
  • система автоматично перевіряє по реєстрах: чи справді військовозобов’язаний працевлаштований офіційно та, чи є про військовозобов’язаного дані в реєстрі "Оберіг";
  • якщо перевірка успішна — інформація про бронювання зʼявляється в застосунку "Резерв+".

Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі "Дія" й за потреби видрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. 

"Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством оборони та Міністерством економіки за сприяння проєкту "Підтримка цифрової трансформації", що фінансується USAID і UK Dev. Партнер проекту — Фонд Східна Європа", — зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що деякі військовозобов'язані можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+" навіть після 16 липня. Послугою можуть скористатися ті, хто вперше авторизувався та раніше не користувався застосунком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 14.08.2024 20:02