Засідання круглого столу у Верховній Раді. Джерело: rada.gov.ua

У Раді розробили три концепції економічного бронювання від мобілізації

У понеділок, 19 серпня, Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку провів засідання круглого столу щодо питань бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств. Захід відбувся за підтримки Програми USAID "Рада: наступне покоління".

Про це повідомила прес-служба апарату Верховної Ради України.

Концепції економічного бронювання презентували під час зустрічі, яку організував Комітет із питань економічного розвитку. Як зазначили у Верховній Раді, варіанти, які запропонували законодавці, передбачають:

  • сплату спеціального збору за бронювання працівників;
  • бронювання на підставі заробітної плати;
  • змішану модель бронювання.

Унаслідок таких обговорень планується напрацювати узгоджені пропозиції, які врахують для доопрацювання законодавчих ініціатив.

Голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха наголосив, що від сплати спеціального збору можна отримати близько 200 мільярдів гривень на рік. Це близько двох третин усіх коштів, призначених в Україні на закупівлю вітчизняного озброєння.

Своєю чергою, заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявив, що Україні необхідно нарощувати можливості фінансування оборони.

Нагадаємо, декілька днів тому в прес-службі Міністерства економіки, заявили, що в Україні через портал "Дія" підприємства вже забронювали майже 160 тисяч працівників. Найбільша кількість таких осіб зареєстрована у Київській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.08.2024 20:34