Фото ілюстративне зі соцмереж

Скільком українцям відмовляють у бронюванні через "Дію": пояснення Мінцифри

За допомогою застосунку "Дія" вже заброньовано 145 тисяч працівників із понад 4000 компаній. Однак при цьому близько 20% заявок відхилено.

Про це заявила заступниця директора директорату розвитку електронних послуг Мінцифри Валерія Ткач в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, відповідь на запит користувачі отримували в середньому від 15 до 60 хвилин, при цьому технічних збоїв не зафіксовано.

Проте Валерія Ткач зазначила, близько 20% запитів на бронювання довелося відхилити. Причини різні та не пов'язані з технічним збоєм.

Вона також назвала критерії відмови:

  • підприємство не є критично важливим;
  • співробітник не перебуває у трудових відносинах з цим підприємством;
  • особи немає в реєстрі військовозобов'язаних.

Як відомо, на порталі "Дія" додали можливість електронного бронювання військовозобов’язаних працівників. У Міноборони пояснили, що ця опція не звільняє чоловіків від вимог військового обліку. А також можуть бути випадки, що чоловіки, які мають право на бронь, можуть отримати повістку від ТЦК.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що Кабінет міністрів спростив процедуру бронювання для працівників тих компаній, які займаються перевезеннями. Відтепер для отримання статусу "критично важливого" підприємству необхідно відповідати двом, а не трьом критеріям зі семи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.08.2024 19:12